Hakiki (Ham) Bal Nedir?

Hakiki (Ham) Bal Nedir?

Hakiki (Ham) Bal Nedir? Bal, Arıların, bitkilerden aldıkları nektarı kendi vücutlarında salgıladıkları enzimlerle işlemesi sonucu oluşan yoğun kıvamlı, tatlı besin maddesidir. Arının kendi doğal habitatında, tarım ilacı, kimyasal kalındı içermeyen ve kendi işlediği petek ile ürettiği, ışıl işlem, pastörizasyon gibi endüstriyel işlemlerden geçmeyen ve besin veya şeker ilavesi yapılmayan üretilen bala ise hakiki bal denir.

Kastamonu Tarihi

Kastamonu Tarihi

Kastamonu'nun bilinen tarihi, Hitit İmparatorluğu ile başlar. Hititlerden sonra Frigya ve Lidya Krallıklarının egemen olduğu bu topraklar M.Ö. 4.yy'da Perslerin eline geçmiştir. M.Ö.4. yy'da Büyük İskender Anadolu ile birlikte Kastamonu topraklarını da Makedonya'ya katmıştır. İskender'den sonra yöreyi ele geçiren Pontus Krallığı M.Ö. 1. yy'da Romalılar tarafından ortadan kaldırılmıştır.

Siyez Buğdayı Nedir Nerede Yetişir

Siyez Buğdayı Nedir Nerede Yetişir

Siyez buğdayının geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanmakta olup, Urfa Göbeklitepe kazılarında Siyez Buğdayı bulunmuştur. Siyez Buğdayı sık kavuz yapısı nedeniyle dış etkenlerden kendini korurken soğuğa karşı dayanaklıdır. Sert bir kavuz yapısına sahip olması, ürünün işlenmesini zorlaştırmaktadır.

Siyah Sarımsak Nedir?

Siyah Sarımsak Nedir?

Siyah sarımsak nedir? Siyah Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Bir çok kişi siyah sarımsağı farklı bir çeşit olarak bilmektedir. Siyah sarımsak beyaz sarımsağa ısıl işlem uygulanması ile elde edilir. Bu nedenle yetiştiriciliği için istediğiniz bölgeyi seçebilirsiniz.Sadece beyaz sarımsağı temin ettiğiniz bölgeler önemli.Beyaz sarımsak tedariği konusunda en çok tercih edilen Kastamonu sarımsağıdır.

Osmanlı'da Türk Kahveciliği

Osmanlı'da Türk Kahveciliği

Osmanlı'da Türk Kahveciliği ve Kahvenin Osmanlı'ya Gelişi: Osmanlı kahvesi ve kahvenin Osmanlı’ya gelişi 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa aracılığıyla olmuştur. Yavuz Sultan Selim’in döneminde Yemen’de valilik yapan paşa kahveyi tatmış ve çok sevdiğinden dolayı İstanbul’a getirmiştir. Kahve ile tanışan saray halkı bu farklı içeceği beğenmiş ve böylece kısa bir süre sonra kahve Osmanlı’nın saray mutfağında yerini almıştır.

Çam Pekmezi Faydaları

Çam Pekmezi Faydaları

Batı Karadeniz'in ormanlarıyla ünlü Kastamonu İlinde, Çam ağaçlarından yılın belirli bir döneminde toplanan çam kozalakları pekmez olarak değerlendiriliyor. Toplanan çam kozalakları kazanlarda ılık su içerisine konularak, üzerine antioksidan özelliği olduğu bilinen dilim limon ile bir miktar sirke ilave edilir. Kozalakların içerisindeki toz veya mikropları bu yöntemle daha iyi temizlenmiş olur. Bir gün bekleyen kozalakların suyunu değiştirerek birkaç kez daha yıkanır. Temizlenen kozalaklar...

Köknar Kozalağı Pekmezi ve Faydaları Nelerdir?

Köknar Kozalağı Pekmezi ve Faydaları Nelerdir?

Köknar Kozalağı Pekmezinin Faydaları Nelerdir? Solunum Rahatsızlıkları: Köknar kozalağı pekmezi, öksürmede, balgam, bronşit gibi hastalıklarda şifa sunmaktadır. Özellikle astım rahatsızlıklarında, tedavi edici bir etkiye sahiptir. Akciğer Sorunları: Köknar Kozalağı Pekmezi, akciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Vücudun gerekli olan mineralleri karşılamasından dolayı akciğer rahatsızlıklarına neden olan ve sigara gibi zehirli dumanların kalıcı zararlarını ortadan kaldırmaktadır....

Simit Tiridi

Simit Tiridi

SİMİT TİRİDİ (Kastamonu) Kastamonu'nun nefis Simit Tiridi nasıl yapılır? Kastamonu tirit nedir? Simit grubunda yer alan Kastamonu simidi (kel simit) ile yapılan tirit yapımı tarifi... Kastamonu Simit Tiridi Yemeği ve Tarifi Malzemeleri Üç – dört adet susamsız simit (Kastamonu Kel Simidi) İki bardak et suyu, Bir kâse yoğurt, Üç diş Taşköprü sarımsağı, 200 gr kıyma, bir yemek kaşığı sıvı yağ tercihen tereyağı, bir tatlı kaşığı salça, bir çay kaşığı doğal çankırı kaya tuzu, bir çay kaşığı...

Gluten Nedir? Faydaları ve Zararları

Gluten Nedir? Faydaları ve Zararları

Glüten nedir? Arpa, buğday, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten, sıklıkla tüketilen ekmek ve simit gibi unlu mamullerde kullanılan hamurun ağ benzeri yapısını oluşturan ve hamura elastikiyet kazandıran bir protein grubudur. Glüteni oluşturan proteinler, prolamin ve glüteninler olmak üzere iki ana grupta sınıflandırılır. Gliadin, prolamin grubunda yer alan proteindir. Glüten intoleransı olanlarda ve çölyak hastalarında alerjik reaksiyona yol açar.