Siyez Simit 10 Adet
%100 Siyez Unundan yapılmıştır.
İçindekiler; Siyez unu, Süt, Ekşi maya, tuz, su. Üzeri için üzüm pekmezi ve susam.
Düşük glüten içerir.
Siyez Simit
İçindekiler; Siyez unu, Süt, Ekşi maya, tuz, su. Üzeri için üzüm pekmezi ve susam.
Siyez Simidi, Kastamonu yöresinde yetiştirilen Ata tohumu siyez buğdayının taşdeğirmende öğütülmesi elde edilen ve doğallığını kaybetmeyen ışıl ve kimyasal işleme tabi tutulmayan ve hiçbir katkı maddesi bulunmayan Siyez Unundan butik üretim olarak geleneksel yöntemle yapılmıştır. Kastamonu Depo siyez buğdayı üretim ve işleme işlemini ve siyez unu haline getirilmesini kendi bünyesinde bulunan taşdeğirmende günlük olarak yapmaktadır. Siyez Buğdayının un ve unlu mamullerini en sağlıklı şekilde üretmeye özen göstermekte ve iç pazara değişik satış platformlarında sunmaktadır.
Siyez Unu Nedir? Faydaları Nelerdir?
Siyez unu, bugün kullanılan unun atası olarak bilinir. Kaplıca buğdayı olarak bilinen ve Kastamonu’da yetiştirilen siyez buğdayının geçmişi ise yaklaşık 12 bin yıl öncesine kadar dayanır. Dünyanın ilk buğdayı olan siyez buğdayının genetiği değiştirilmemiştir. Lifli yapısı ve besleyici özelliklerinden dolayı beyaz un yerine kullanımı tavsiye edilen siyez unu beyaz una göre çok az miktarda gluten içerir.
B vitaminleri bakımından oldukça zengin olan siyez unu A ve E vitaminleri de içerir. Faydalı birçok mineral içeren siyez unu lif içermesi ile sindirim sistemine de oldukça faydalıdır. Selenyum fosfor, demir, magnezyum, folik asit ve çinko mineralleri içeren siyez unu beslenme uzmanları tarafından da faydalı karbonhidratlar olarak nitelendirilir ve beyaz ekmek yerine tüketilebilir.
Siyez Unu Metabolizma Hızlandırır; Siyez unu lif ve protein içerdiği için tüketildiği zaman metabolizma üzerinde olumlu etkileri vardır. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan siyez unundan yapılan ekmekler tokluk süresini de uzatır.
Siyez Unu Kan Şekerini Dengeler; Siyez ununun glisemik endeksi beyaz una göre düşüktür ve kan şekerini yavaş yavaş yükseltir. Beyaz un ise glisemik endeksi yüksek olduğu için kan şekerini hızla yükseltir ve kısa sürede düşürdüğü için acıkmaya neden olur. Ancak siyez unu kan şekerini yavaş yavaş yükselttiği için tokluk süresini de uzatır. Böylece kısa süreli açlık krizleri yaşanmasına neden olmaz. Diyabet hastalarının da porsiyon kontrolü yaparak tüketmesi önerilir.
Siyez Ununun Sindirim Sistemine Etkisi: Lifli besinler sindirim sisteminin en önemli yardımcısıdır. Glisemik endeksi yüksek beyaz un ve tatlılar sindirim sisteminin zayıflamasına neden olurken, lif zengini besinler sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlık ve mide şişkinliği gibi rahatsızlıkların azalmasını sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.
Siyez Ununun Kolesterole Etkisi; Siyez unu kolesterol içermez. Kolesterol hastaları da kolesterolü dengelemek için siyez unundan yapılan siyez ekmeğini porsiyon kontrolü yaparak tüketebilir.
Hamileler ve Emziren Anneler; Siyez unu besleyici özelliği sayesinde içerdiği vitamin ve minerallerle anne sütünün artmasına yardımcı olur. Ayrıca siyez ununda bulunan folik asit minerali hamilelikte hem annenin hem de bebeğin gelişimi için oldukça faydalıdır.
Siyez Unu Kolon Kanserinden Korur; Siyez unu besleyici vitaminler ve içerdiği lif sayesinde kolon ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltır.
Siyez Unu Radyasyondan Korur; Siyez unu radyasyonu emmez ve radyasyona karşı dayanıklı bir besindir.
Siyez Unu Doymamış Yağ Bakımından Zengindir; Siyez unu doymamış yağ içerir ve doymamış yağ zinciri asitleri sağlığımız için faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcı olur.
Yorum
Şu an için müşteri yorumu yok.